Vasara ir labākais laiks, lai dotos uz Jūrmalu, jo tad paveras visplašākās atpūtas iespējas, kuras izbaudīt sabrauc cilvēki no visām pasaules malām. Kādas ir atpūtas iespējas Jūrmalā, kad iestājusies vasara?
Foto: shutterstock.com
Minēsim dažas lietas, ko vasarā noteikti vajdzētu pameģināt esot Jūrmalā.
- Dubultu un Kauguru pludmalēs iespējams spēlēt pludmales futbolu.Asaru, Bulduru, Mellužu un Kauguru pludmalēs iespējams spēlēt pludmales volejbolu. (Pašiem gan jāparūpējas par tīklu un bumbu.)
- Pumpuru pludmalē iespējams trenēties kaitsērfingā un vindsērfingā profesionālu treneru vadībā.
- Mierīgās atpūtas cienītāji 32 kilometrus garo Jūrmalas pludmali var izmantot, lai laiski sauļotos un peldētos Baltijas jūras ūdenī.
- Saviesīgās dzīves cienītāji var apmeklēt ikgadējos Jomas ielas svētkus, kas notiek jūlija pirmajā nedēļas nogalē, vai arī starptautisko konkursu „Jaunais Vilnis”, kas pulcē gan Krievijas estrādes zvaigznes, gan pasaulslavenus mūziķus.
- Bulduru dendroloģiskais parks, kas atrodas Viestura ielā 6, sniegs vizuālu baudījumu tiem, kas novērtē daiļdārzniecību.
- Restorāni Jūrmalā ir apbrīnojami daudzveidīgi, tāpēc vajadzētu atlicināt laiku arī ēdiena baudīšanai.
- Ģimenes ar bērniem var apmeklēt atpūtas un atrakciju parku „Dienvidu parks”, kas atrodas Pilsoņu ielā 14/16.
- Romantiķi var vakarā vērot saulrietu vai doties izbraucienā pa jūrmalas piekrasti ar ūdens velosipēdiem.
Vasarā Jūrmala kļūst par pilsētu, kas nemitīgi ir nomodā, lai piedāvātu atpūtniekiem nebeidzamu jautrību un relaksāciju, tāpēc vien ir vērts doties uz Jūrmalu tieši šajā gadalaikā.
Šašlika gatavošana
Iestājoties pavasarim, cilvēki daudz vairāk laika pavada ārā, pie dabas krūts, lai ļautos dažādām sportiskām aktivitātēm, rīkotu kopīgas pasēdēšanas draugu lokā un, protams, lai gatavotu ēdienu un baudītu to. Neapstrīdams pavasara un vasaras sezonu ārā gatavoto ēdienu karalis ir šašliks.
Šašlika marinādes
Šašliks ir tāds gaļas ē...
Īsa pamācība galda klāšanā (2)
Vedot draugus uz restorānu, par galda klāšanu, protams, nav jād...
„Tandoor” krāsnī cepta maize
Daudzu Āzijas valstu nacionālā virtuve (lasīt vairāk) nav iedomājama bez speciālā cilindra formas krāsnī jeb „tandoor” ceptās maizes, kas tiek gatavota, pielipinot maizes mīklu pie karstajām krāsns sienām. Āzijas kultūrā ...
Itālijas vīni un to saderība ar ēdieniem
Daudzās valstīs, arī Itālijā, vīns ir neiztrūkstošs maltītes papildinājums – šis dzēriens spēj ēdiena baudīšanu pacelt jaunā līmenī, bagātinot ēdiena garšu. Tomēr, lai vīns spētu ēdienu papildināt, bū...
Azerbaidžāņu virtuve
Daudziem varētu šķist, ka azerbaidžāņu ēdieni ir kaut kas eksotisks un tāds, ko nobaudījusi tikai neliela daļa cilvēku, kas dzīvo ārpus Azerbaidžānas, bet patiesība ir tāda, ka šīs valsts nacionālos ēdienus ir nobaudījis gandrīz katrs Ei...
Jēra gaļas uzturvērtība un gatavošana
Jēra gaļas ēdieni noteikti uzskatāmi par delikatesēm, jo jēra gaļa lielākoties tiek izmantota svētku ēdienu gatavošanā, turklāt to nemaz nav tik vienkārši iegādāties kā, piemēram, vistas, liellopa vai cūkas gaļu. Gandr...
Zupu gatavošana
Dažādas zupas cilvēkiem būtu jāēd regulāri, jo tās ir būtiska veselīga uztura sastāvdaļa, turklāt tās palīdz uzņemt nepieciešamo šķidruma daudzumu, kontrolēt svaru, kā arī nodrošina organismam nepieciešamo dārzeņu ikdienas devu. Viena...
Alus labai veselībai
Alus ir trešais populārākais dzēriens pasaulē uzreiz pēc ūdens un tējas, bet no alkoholiskajiem dzērieniem tas ir pats populārākais. Ne velti šo dzērienu iecienījuši cilvēki visā pasaulē, jo tas ne tikai lieliski papildina ēdienu, bet...
Austeru pagatavošana un uzturvērtība
Jau kopš seniem laikiem cilvēki savā uzturā lieto austeres un citus jūras produktus, jo tie sniedz ne tikai sāta sajūtu, remdējot izsalkumu, bet ir arī labam izskatam un veselībai nepieciešamo vielu avots. Katram gardēdim...
Pastas veidi un tās gatavošana
Daudzi domā, ka pasta un makaroni ir viens un tas pats, bet patiesība ir tāda, ka zem vārda „pasta” slēpjas vesels kulinārijas atzars, jo pastu veidu ir tik daudz, ka tos ir gandrīz neiespējami uzskaitīt.
Interesanti fa...
Zivis un jūras veltes veselībai
Nav nekāds noslēpums, ka viena no labas veselības un ilga mūža atslēgām ir tieši zivis un dažādās jūras veltes. Ne bez iemesla Āzijas valstīs (lasīt vairāk), kur jūras veltes un zivis ir augstā cieņā, iedzīvotāju vidējais dzīves ilg...
Itāļu virtuve un nacionālie ēdieni
Itāļu virtuve ir izslavēta un iecienīta visā pasaulē tik ļoti, ka nav pat jādodas uz Itāliju, lai nobaudītu tradicionālos itāļu ēdienus, jo itāļu restorāni, picērijas un kafejnīcas ir gandrīz katrā valstī. Arī Latvijā ir daudz ēdinā...
Ķīniešu un japāņu virtuve un nacionālie ēdieni
Ķīnā un Japānā ēdiena gatavošana ir māksla, ko rūpīgi nosaka dažādas tradīcijas un reģionālās īpatnības, kuras ciena un ievēro katrs japānis un ķīnietis...
Āzijas virtuve un nacionālie ēdieni
Āzijas virtuve noteikti šķitīs tuva cilvēkiem, kas iecienījuši ļoti asus ēdienus, jo Āzijas ēdieni vienmēr tiek papildināti ar asām garšvielām, kas piešķir tiem tik ļoti raksturīgo garšu. Turklāt nav kāds vi...
Gruzīnu virtuve un nacionālie ēdieni
Tradicionālie gruzīnu ēdieni jānogaršo vismaz vienreiz mūžā, jo gruzīnu virtuve visā pasaulē izslavēta kā viena no labākajām un daudzveidīgākajām. Izslavēta ir arī gruzīnu galda kultūra un viesmīlība, kas katru ēdienreizi pada...
Latviešu virtuve un nacionālie ēdieni
Latviešu virtuve pārsvarā sastāv no tradicionālajiem lauksaimnieku un zvejnieku ēdieniem, kas tiek celti galdā jau desmitgadēm un simtgadēm ilgi, turklāt būtisku ietekmi uz latviešu nacionālo virtuvi atstājis arī ģeogrāf...
Krievu virtuve un nacionālie ēdieni (4)
Tradicionālie krievu ēdieni ikdienā tiek baudīti ne tikai Krievijā, bet arī visās bijušās Padomju Savienības valstīs, kurās krievu virtuves ietekme spēcīgi jūtama joprojām. Daudzviet pasaulē krievu ēdieni tiek uzskatīti par savd...
Izklaides iespējas Rīgā ziemā
Rīga tiek uzskatīta par Ziemassvētku eglītes dzimteni, jo tieši Latvijas galvaspilsētā pirms vairāk nekā piecsimt gadiem pirmoreiz tika pušķota egle, tāpēc ziemā Rīgā valda īpaša atmosfēra, kuru vērts izbaudīt.
Zie...
Izklaides iespējas Rīgā pavasarī (1)
Pavasarī izklaides iespējas Rīgā kļūst plašākas, jo sniegs nokūst, atkal ļaujot cilvēkiem doties atpūsties pilsētas parkos, bet kafejnīcas un restorāni atver vasaras terases, kurās baudīt ēdienu, elpojot pavasarīgo pilsētas gaisu...
Atpūtas iespējas Jūrmalā ziemā
Par spīti tam, ka zemi klāj sniegs un sals kniebj degunā, Jūrmalā ziemā iespējams izbaudīt gan izklaides tropiskā gaisotnē, gan sasildīt savu miesu labāk nekā karstākajā vasaras dienā. Ko būtu ieteicams apmeklēt Jūrmalā, kad aiz loga p...
Atpūtas iespējas Rīgā rudenī (1)
Rudenī vairākas izklaides vietas dodas atpūtā līdz nākamajai vasarai, bet citas tikai sāk savu darbību, tādējādi aizpildot aktivitāšu kalendāru. Kādas izklaides iespējas paveras Rīgā, kad iestājies rudens?
Kalnciema ielas kva...
Atpūtas iespējas Jūrmalā rudenī
Atpūtas iespējas Jūrmalā neizsīkst arī tad, kad sācies rudens, jo šai pilsētai vienmēr ir ko piedāvāt cilvēkiem, kas vēlas atpūsties un izklaidēties.
Apmeklējot Jūrmalu rudenī, vajadzētu pievērst uzmanību šādām atpūt...